Top sellers

Information

Manufacturers

New products

Suppliers

No supplier

Latest posts

Specials

Drop Shot

7506 Views 0 Liked

De essentie van de dropshotmontage is: het lood hangt beneden, en de haak hangt erboven, op de hoofdlijn geknoopt. Een soort paternoster van vroeger, maar dan zonder zijlijntje. De haak staat effectief midden op de lijn geknoopt.

Hoe maak je deze montage?

Je hebt een fluorocarbon voorslag nodig van ongeveer 1 meter. Om te vermijden dat je een haak in je tong krijgt, kan je de lijn op voorhand al bevochtigen. Je rijgt je haak door het oogje, met het haakpunt naar boven, richting hengel. Je positioneert de haak ongeveer waar je hem wil hebben, 25cm van de bodem af is een goed startpunt. Dan maak je de dropshotknoop, die is absoluut niet moeilijk: je legt de lijn in een krulletje, zoals een kleine letter e. Dan steek je de haak een aantal keren door het midden van de letter e, 5 keer is een goed gemiddelde. Dan komt het enige moeilijke stuk: je moet naar 3 kanten gelijkmatig aantrekken, en je hebt maar 2 handen. De beste optie is om het uiteinde tussen de tanden te nemen, de haak tussen 2 vingers, en het bovenstuk van de lijn in de andere hand. Zo kan je alles gelijkmatig en soepel aantrekken. Het dropshotloodje klem je op het uiteinde van de lijn.

Dit filmpje laat alles nog eens zien: link.

Traditioneel wordt de dropshotmontage traag gevist, met worm-achtige shads met een wiebelstaartje. In de stijl van een Reins Bubbring Shaker of een Crazy Fish Tipsy.

De dropshotmontage is echter veel veelzijdiger dan dat: je kan er snel of traag mee vissen, of met sprongetjes, en je kan eigenlijk alles aan de haak hangen: creatures, twisters, tube, shads met schoepstaart, shad met V-staart, wormen, echte wormen,...

De manier waarop je een kunstaasje animeert, is niet 1 op 1 verbonden met je montage. Het is niet wettelijk verplicht om een dropshotmontage traag te vissen, waarbij je het loodje centimeter per centimeter over de bodem trekt. Je bent volledig vrij, en de vissen zullen wel laten weten wat ze het meest aantrekkelijk vinden.

Het enige waar je moet op letten, is dat de grootte van de haak en die van het aasje overeenkomen. Dit wordt in detail uitgelegd in een artikel op stekelridders.be.

Posted in: Fishing techniques