Best verkochte producten

Informatie

Fabrikanten

Leveranciers

Geen leverancier

Latest posts

Aanbiedingen

Drop Shot

8478 Views 0 Liked

De essentie van de dropshotmontage is: het lood hangt beneden, en de haak hangt erboven, op de Drop Shothoofdlijn geknoopt. Een soort paternoster van vroeger, maar dan zonder zijlijntje. De haak staat effectief midden op de lijn geknoopt.

Hoe maak je deze montage?

Je hebt een fluorocarbon voorslag nodig van ongeveer 1 meter. Om te vermijden dat je een haak in je tong krijgt, kan je de lijn op voorhand al bevochtigen. Je rijgt je haak door het oogje, met het haakpunt naar boven, richting hengel. Je positioneert de haak ongeveer waar je hem wil hebben, 25cm van de bodem af is een goed startpunt. Dan maak je de dropshotknoop, die is absoluut niet moeilijk: je legt de lijn in een krulletje, zoals een kleine letter e. Dan steek je de haak een aantal keren door het midden van de letter e, 5 keer is een goed gemiddelde. Dan komt het enige moeilijke stuk: je moet naar 3 kanten gelijkmatig aantrekken, en je hebt maar 2 handen. De beste optie is om het uiteinde tussen de tanden te nemen, de haak tussen 2 vingers, en het bovenstuk van de lijn in de andere hand. Zo kan je alles gelijkmatig en soepel aantrekken. Het dropshotloodje klem je op het uiteinde van de lijn.

Dropshot Knoop 1    Dropshot Knoop 2

Dropshot Knoop 3    Dropshot Knoop 4

Traditioneel wordt de dropshotmontage traag gevist, met worm-achtige shads met een wiebelstaartje. In de stijl van een Reins Aji Adder of een Crazy Fish Tipsy.

De dropshotmontage is echter veel veelzijdiger dan dat: je kan er snel of traag mee vissen, of met sprongetjes, en je kan eigenlijk alles aan de haak hangen: creatures, twisters, tube, shads met schoepstaart, shad met V-staart, wormen, echte wormen,...

De manier waarop je een kunstaasje animeert, is niet 1 op 1 verbonden met je montage. Het is niet wettelijk verplicht om een dropshotmontage traag te vissen, waarbij je het loodje centimeter per centimeter over de bodem trekt. Je bent volledig vrij, en de vissen zullen wel laten weten wat ze het meest aantrekkelijk vinden.

Het enige waar je moet op letten, is dat de grootte van de haak en die van het aasje overeenkomen. Dit wordt in detail uitgelegd in een artikel op stekelridders.be.

Standaard wordt een gewone, open haak gebruikt, door het neusje van het kunstaas. Dat haakt het beste, ook als de vis twijfelachtig aanbijt. Maar in de buurt van de obstakels kan je beter kiezen voor een wiervrije dropshotmontage, met een offset haak.

De afstand tussen het dropshotloodje en de haak is niet zo kritisch als meestal gedacht wordt. Bij een verre worp, of langs een talud, komt de lijn sowieso al heel schuin te staan en komt hat aas heel dicht bij de bodem.

Dropshotloodjes bestaan in een langwerpige vorm, druppelvormig, en bol. De langwerpige komen minder snel vast te zitten tussen breuksteen, maar de bolle geven het gevoel van een zachte bodem beter door. De druppelvorm is het compromis tussen de twee.

Voor UL vissen is het meest gebruikte loodgewicht 3,5gr.